به گزارش سینماپرس، رییس دبیرخانه شورای نظارت بر اسباببازی با اعلام این خبر افزود: بازهای رومیزی از جمله بازیهای قابل حمل و نقل است که در بیشتر محیطها مورد استفاده قرار میگیرد، از طرفی بهدلیل ماهیت ذاتیشان در گروههای دو یا چند نفره از ۵ تا ۹۹ سال قابل اجرا هستند.
ویدا ملکی خاطرنشان کرد: چند سالی است که بازیهای رومیزی باعث ایجاد کافههای بازی در مکانهای عمومی چون کافهها، مجتمعهای خرید و... شدهاند.
وی گفت: شورای نظارت بر طراحی، ساخت، واردات و توزیع اسباببازی با تشکیل کارگروه بازیهای رومیزی تلاش میکند ضمن ساماندهی کافه بازیها و بازیهای رومیزی با تکیه بر توانمندی طراحان و تولیدکنندگان ایرانی مسیر توسعه و ترویج هدفمند این گونه از بازیها را تسهیل کند.
بر همین اساس کارگروه بازیهای رومیزی متشکل از «علیرضا لولاگر» دبیر انجمن تولید کنندگان و نماینده انجمن در کارگروه، «هانی فتوت»، «صمد خطیبی»، «امیر آیین»، «احسان عبدیفر» و «سهراب مستقیم» همگی طراح و تولیدکننده بازیهای رومیزی، راهاندازی شد.
بر اساس این خبر، درگیر کردن تمامی اعضای خانواده در یک بازی، ایجاد فضایی شاد و دلنشین برای اعضای خانواده، جایگزین مناسب برای بازیهای ویدیویی و موبایلی و... از جمله مزایای بازیهای رومیزی به شمار میرود.
این بازیها همچنین ظرفیتهایی مانند ایجاد مراکز تفریحی بیشتر در کشور با محوریت بازیهای رومیزی، امکان رشد تولید و صادرات این محصولات، ایجاد کار و فعالیت سازنده با سرمایههای کوچک و بهنسبت زود بازده و... را فراهم میآورد.
در عین حال، نبود رویکرد مستقل و مجزا از اسباببازی به این حوزه، کمبود تبلیغات و معرفی این تفریح بهعنوان یک تفریح سازنده به خانوادهها، نبود قوانین مدون و شفاف برای جلوگیری از موازیکاری و کپیکاری، نداشتن فضاهای تبلیغاتی و رسانهای برای معرفی بیشتر این حوزه و عدم حمایت صحیح و مشوقانه برای طراحان و سازندگان بازیهای اصلی ایرانی، از جمله چالشها و مشکلات این نوع از بازیها هستند.
یادآوری میشود در حال حاضر حدود ۳۰۰ عنوان بازیهای تولیدی و ۵۰ کافه فعال با توجه به شیوع بیماری کرونا در کشور وجود دارد و بیش از ۱هزار نفر در این حوزه به عنوان تولیدکننده، سایت و صفحههای تخصصی، کافهدار و تولید محتوا مشغول به فعالیت هستند.
دبیرخانه شورای نظارت بر طراحی، ساخت، واردات و توزیع اسباببازی در کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان فعالیت میکند.
ارسال نظر